FILTR DO DZBANKA POMARAŃCZOWY
Opis
FILTR DO DZBANKA
BIAŁY
7 - STOPNIOWY SYSTEM FILTRACJI WODY
1. SIATECZKA
Zatrzymuje drobne zanieczyszczenia, tłuszcz, pianę itp.
2. AKTYWNY WĘGIEL KOKOSOWY
Zatrzymuje cząsteczki oraz związki chemiczne zawarte w
wodzie.
3. ŻYWICA JONOWYMIENNA
Zmiękcza, demineralizuje i poprawia smak wody.
4. KULKI CERAMICZNE I
Zmieniają poziom negatywnego ORP do -100, -200 mV.
5. KULKI CERAMICZNE II
Podnoszą poziom pH wody.
6. KULKI MAGNEZU
Wzbogacają wodę w magnez.
7. GAZA
Zatrzymuje pozostałe zanieczyszczenia.
ZALETY UŻYWANIA DZBANKA WELLBLUE:
-Otrzymuje wodę o intensywnie orzeźwiającym smaku, idealną do przygotowywania zdrowych napoi i gotowania potraw
- Oczyszcza kranową wodę z wszelkich zanieczyszczeń tj. ołów i miedź
- Zmniejsza ilość powstającego kamienia
- Zmienia pH wody do 7.5 - 10.00 zapewniając właściwą równowagę kwasowo - zasadową
- Zmienia poziom negatywnego ORP do -200mV.
- Wzbogaca zwykłą wodę w antyoksydanty (przeciwutleniacze)
- Otrzymuje wodę alkaliczną
ZALETY PICIA WODY ALKALICZNEJ:
- Redukuje wielkość cząsteczek i sprawia że jest ona bardziej przyswajana przez organizm co powoduje utrzymanie właściwego stanu jego nawodnienia
- Zawartość alkaliczności sprawia że zwykła woda staje się bardziej wartościowa
- Ogranicza powstawanie wolnych rodników powodujących miażdżycę, raka i starzenie się
- Likwiduje nadkwaśność żołądka, zaburzenia trawienia, wzdęcia, biegunki
- Nawilża tkankę nosa, oczu i ust
- Pomaga rozpuszczać minerały i inne substancje odżywcze aby były bardziej dostępne dla ciała
- Reguluje temperaturę ciała
- Zmniejsza obciążenie nerek i wątroby przez pozbywanie się odpadów
- Przenosi substancje odżywcze i tlen do komórek